More Website Templates @ TemplateMonster.com - July 30, 2014!

Huisreglement

Om uw kat te laten genieten van een gezond en zorgeloos verblijf in het pension, dient uw kat verplicht gevaccineerd te zijn tegen volgende ziekten (dit zijn de standaard vaccinaties), en dit minimum 3 weken voor het verblijf en niet langer dan 1 jaar geleden, nl:

•kattenziekte
•kattenniesziekte

Al deze informatie kan u terug vinden in het vaccinatieboekje. Neem bij twijfel best contact op met uw dierenarts.
Gelieve steeds het vaccinatieboekje mee te brengen en dit blijft in het pension zolang de kat er verblijft.

Nuttige informatie

• Niet gecastreerde katers ouder dan 6 maanden worden niet toegelaten.

• Wij aanvaarden geen agressieve dieren. Het spreekt voor zich dat uw kat geen ziekte of aandoening mag hebben die besmettelijk is of een gezondheidsrisico oplevert voor andere katten. Als u hierover twijfelt, neem dan contact op met uw dierenarts.

• Verder dient uw kat vrij te zijn van allerhande parasieten zoals vlooien, wormen, teken, luizen of oormijt.
Liefst werd uw kat recent ontwormd (1 à 2 maal per jaar) en behandeld tegen vlooien. Dit heeft niets te maken met de hygiëne bij u thuis. Het is nu eenmaal zo dat katten hier ideale dragers voor zijn. Daar vele vlooien zich niet laten verschalken door een vlooienbandje, vraag ik u om een aangepast product (bv. pipetten) bij uw dierenarts of bij uw apotheek te halen. Dit dient te gebeuren de week voor u uw kat binnenbrengt en dient ingeschreven te zijn (product & datum) achteraan in het vaccinatieboekje. Indien wordt vastgesteld dat uw kat toch moet behandeld worden, zullen deze kosten (9 EUR) aan u doorgerekend worden. Ook de kosten voor het behandelen van de andere pensiongasten en de omgeving zullen doorgerekend worden.

• Bij ziekte of vermoeden van ziekte zal ik uw kat laten onderzoeken en behandelen door de dierenarts van het pension. De kosten voor deze behandeling en/of medicijnen zijn voor uw eigen rekening. Mijn dierenarts zal uw dierenarts indien nodig contacteren voor overleg en informatie. Bij ziekteverschijnselen kan ik steeds dieren weigeren of in quarantaine plaatsen. In noodgevallen (en bij te verwachte hoge kosten) zal ik u of de opgegeven contactpersoon contacteren. De dierenartskosten, inclusief voorgeschreven medicatie, dienen bij het afhalen van het gastdier contant te worden voldaan door de klant.
Katten die niet de nodige vaccinaties gekregen hebben of hun vaccinatieboekje niet bij hebben, kan ik helaas niet toelaten in het kattenpension! Daar worden GEEN uitzonderingen op gemaakt! Dit lijkt zeer streng, maar anderzijds hebt u de garantie dat al de andere dieren die bij mij te gast zijn, correct gevaccineerd en ontvlooit zijn en dus geen gezondheidsrisico vormen voor uw eigen kat(ten).

Kattenhotel Poes Poes verplicht zich ertoe alle gastdieren zo goed mogelijk te verzorgen en de wettelijke voorschriften te volgen, maar behoudt zich het recht dit te doen op de wijze die ze zelf het beste acht.
Ondanks de strenge vaccinatievoorschriften kan men ziektes nooit 100% uitsluiten, ik zal alles in het werk stellen om ieder pensiongast maximaal te beschermen en bij vermoeden van ziekte een dierenarts op te roepen en de nodige verzorging voorzien. Wij besteden de grootst mogelijke zorg aan het verblijf van uw kat(ten), maar het hotel is niet verantwoordelijk voor schade en/of kosten ten gevolge van ziekte, verwonding, vermissing of overlijden van het gastdier. De aansprakelijkheid voor gevolgschade is uitgesloten.
Indien uw kat(ten) medicijnen gebruikt dient u zelf voldoende medicijnen af te geven voor de gehele verblijfsperiode. Ook een gebruiksaanwijzing en dosering van deze medicijnen moet worden verschaft. Medicijnen en gebruiksaanwijzing moeten voorzien zijn van de namen van zowel de klant als de pensiongast.